Subjektiivista ikärasisimin kokemista 35-vuotiaana kotimaisilla työmarkkinoilla

Tämäkin päivä piti tulla vastaan jo 35-vuotiaana. Opiskelukaverini työllistyi EU-työllistämishankkeessa ”Digi-pore” Turun kaupungille tekemään nettisivuja, ja EU:n taholta tulee palkka. Itsekin hain Digipore-hankkeeseen silloin, kun näin TE-keskuksessa kyseisestä hankkeesta esitteen, mutta en päässyt ohjelmaan, koska minulle sanottiin suoraan, että olen liian vanha.

Valmistuttuani lukiosta 2002 niihin aikoihin ei ollut tarjolla mitään nuorten syrjäytymistä työmarkkinoilla edistäviä ohjelmia, se oli porvarien valta-kautta Suomessa pääporvareina Paavo Lipponen pääministerinä, ja nykyinen istuva presidentti Sauli Niinistö kokoomuslaisena valtiovarainministerinä.

Oma työ-elämästä syrjäytyminen lähti  TE-keskuksen toimesta liikenteeseen, kun kesäkarenssien jälkeen työkkäri pyöritti ilmaistyöpaikoissa sen uhalla, että tulee lisää karensseja.

Onneksi Sauli Niinistö ei ole enää legiimi tai validi hakeutumaan kolmannelle kaudelle presidentiksi, ja muistan kaltoin kohteluni hyvin: Nykyinen Suomen valtion ulkoministerinä toimiva vihreiden Pekka Haavisto, jolla on entisestään jo paljon positiivista kokemusta ulkopoliittisista kysymyksistä, lienee vahvoilla seuraavaksi Suomen Tasavallan presidentiksi.

Haavistossa sekin hyvä puoli, että hän olisi vuorovaikutuksessa esimerkiksi Venäjän oppositiotoimijoihin, vaikka tuskin hänkään nyt ottaisi Venäjän istuvan vallan kanssa puheeksi Karjalan palauttamis-kysymystä.

Jatkan yhä töiden etsimistä, se politiikasta. Luulisi nyt, että 35-vuotias liiketalouden tradenomi ihan kelpo todistuksella ei olisi nyt aivan ikäloppu kaikkiin avoimiin työpaikkoihin?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *