Korjaus tutkintonimikkeeseeni

Vaikka valmistuin helmikuussa 2017 Turun Ammattikorkeakoulusta Tradenomiksi opintopolulta ”ICT-palvelut ja liiketoimintaratkaisut”, ja opinnot sisälsivät kiitettävästi ohjelmistokehitystä ja tietoturvaa, silti tutkintotodistuksessani on pelkästään tutkintonimikkeenä ”Tradenomi”, ilman lisäviitettä Tietojenkäsittelyyn, tai Informaatioteknologiaan.

Tapauksen tultua julki koin pienimuotoisen identiteettikriisin, koska ammattinimike on osa ihmisen identiteetin muodostumista, ja asia tuli siten ilmi, että hain YAMK-tutkintoon Insinöörin tutkintoon Turun AMK:hn Teknologiajohtaminen -ja -osaamienn -linjalle, ja sain opintotoimistosta sähköpostia, jossa kerrottiin hakemukseni hylätyksi tulleen, koska en ole suorittanut esim. IT-tradenomin tutkintoa.

Olen siis virallisesti valmistunut ”Yleisen Liiketalouden ja hallinnon, myynnin ja markkinoinnin tradenomi” -linjalta, ja virallinen ammattinimikkeeni, jota saan käyttää tittelinäni on yleisesti ”Tradenomi”.

Tradenomi – tutkinnollani tosin hain Turun AMK:n polkuhaussa, joka sulkeutui 1.8 iltapäivällä motivaatiokirjeeni kanssa ”YAMK Tradenomi -tutkintoon” (Master in Business Administration, MBA, Liiketoiminnan kehittäminen), linjalle, jossa onneksi ei ole teknologiaa lainkaan, vaan johtamiseen, viestintään ja rahoitukseen liittyviä kursseja opintosuunnitelman mukaan.

Pärjäsin teknologiakursseja paremmin Tradenomi-opinnoissani kieli,- viestintä,- ja -kursseilla, jotka sisälsivät ”järkevää” asiaa, eikä niinkään koneen kanssa teknologianyhräämistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *