Hain Turun Kaupungille tietokoneohjelmoijaksi

Reilut kolme vuotta valmistumisesta, enkä vieläkään ole työllistynyt kotikaupungissani Turussa oman alani tehtäviin.

Tulin hakeneeksi aiemmin ”Digipore” -nimellä kulkeneeseen hankkeeseen, joka toimii uusimmassa haussa 2020 nimikkeellä nimellä ”CodePoint”, joka on Turun Kaupungin Työtukikeskuksen organisoima ja koordinoima hanke työllistää IT-alan osaajia, tällä kertaa tietokone-ohjelmoijia 8 kuukauden mittaiseen työpestiin joko palkallisina, oppisopimuksella tai ehkä jollain muullakin sopimusmuodolla

Haastattelut ovat juhannukseen mennessä, ja jos rekrytoituu hankkeeseen, työpesti alkaisi heinäkuun lopussa.

Viime kerralla ensimmäisen kerran järjestetty ”DigiPore” -hankkeeseen rekryhaku oli meneillä, otin sinne yhteyttä, mutta ikäni puolesta olin liian vanha ottamaan osaa. Tässä CodePoint -hankkeessa ei ole ikärajaa: On mahdollista, että hakija on yli 31-vuotias, mutta pitäisi mahdollisesti olla työttömänä työnhakijana ollut 200 päivää työmarkkinatuella TE-keskuksen asiakaslistoilla, tämä kriteeri ei osaltani täyty.

Uskoisin, että paluu työelämään, kun lievä masentumiseni vuonna 2007 ajoi minut ulos TE-keskuksen ja sosiaalitoimiston palveluista, voisi olla mahdollista tämän CodePoint -hankkeen kautta, kun olen toipunut jo, vaikkakin toipuminen lievästä masennuksesta kesti jotakuinkin 5 vuotta.

Hain myös alkuvuodesta tammikuussa Kärsämäen hautausmaalle kesäksi tekemään pihatöitä,mutta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä ei ole kuulunut mitään, joten ehkä sinnekään sitten en päässyt ensi kesäksi tekemään tuottavaa työtä. Yksi puolittain vireillä oleva paikka on vielä Paattisilla Alitalon Marja -luomumansikkatila, johon kysyin mansikanpoimijaksi pääsyä kesäksi, nyt kun ulkomaalaiset mansikanpoimijat eivät pääse kesäksi Suomeen ahertamaan.

Toukokuun lopussa odotan yhteydenottoa eräältä turkulaiselta visuaalisen viestinnän tuotantoyhtiöltä, kun hain töitä sieltäkin, kun tämä Corona-case on sekoittanut monet työnhaku, tai -rekrytointi -suunnitelmat, sieltä tienneet itsekään vielä kesän kuvioita sen tarkemmin, kun maaliskuun lopussa lähestyin heitä.

Huomenna 04.05.2020 tai alkuviikosta kuitenkin pitäisi tulla tieto, pääsenkö Turun AMK medianomi, elokuva -linjan valintakokeisiin palauttamieni ennakkovalintatehtävien perusteella. Nekin lienee etänä järjestettävät?

Valintakokeisiin menen kesäkuun alussa, tai otan etänä osaa, miten ne sitten järjestetäänkään, mutta jos pääsen CodePoint -hankkeeseen ohjelmoijaksi Turun kaupungin leipiin, unohdan koulutuksen toistaiseksi, ja hankin puuttuvat 0,5 vuotta työkokemusta alaltani, ja haen sitten MBA-tutkintoon seuraavassa yhteishaussa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *