Uusi mikro-osakeyhtiö valmistelun asteella

Eilen sunnuntaina käytin aikaani iltapäivästä tekstinkäsittelyn parissa, kun loin aiemmin suullisen aie-keskustelun pohjalta saamani tarjous-ehdotuksen pohjalta alustavan aie-kirjeen sekä myynti-sopimus-luonnoksen luomiseen ja kirjoittamiseen pohjanani tyhjät Word-asiakirjat.

Lähetin eilen sunnuntaina saman tien aie-pohjustus-kirjeen potentiaaliselle prospektille, eli mahdolliselle tulevalle ensimmäiselle asiakkaalleni, vaikka posti lähtee vasta Turun Runosmäessä iltapäivästä maanantaina iltapäivästä heti neljän maissa maailmalle iltapäivästä ensimmäisen kerran viikon aloittaen postikulun maanantaina. Jalat ja farkut kastui Dennis -myrskyn runnellessa dallaamistani kohden K-Runoksen ruokakaupan eteisaulassa olevaa yleistä postilaatikkoa, joka tyhjennettiin ensimmäistä kertaa viikosta tänään neljän maissa maanantaina iltapäivästä, kun postikaan ei enää ole lakossa ja SDP:n Antti Rinne sai sotkut selvitetyksi.

Sain myyntisopimus-luonnoksen valmiiksi järjestelmän toimittajan, eli minun vastuu-rajauslausekkeita myöden melko helposti kirjoiteuksi, ja lähetän sähköpostitse myyntisopimus-luonnoksen mahdollisen tulevan asiakkaani sähköpostiin tämän juristin tarkasteltavaksi, jos hän ottaa täkystäni vaarin.

Jos saan kirjallisen vahvistuksen tilaukseen Turun alueella toimivalta aiemmin suulliselta pohjalta keskustellen kyseiseltä logistiikka-alalla toimivalta yritykseltä, perustan uuden osakeyhtiön järjestelmän toimitusta ja ylläpitoa varten. En tee hyväntekeväisyyttä, siitä on jo tarpeeksi kokemusta Paavo Lipposen hallituksen aikakaudelta, kun pitkien karenssien jälkeen lukion päätyttyä TE-keskus pyöritti ilmaistyöpaikoissa ja koulutuksissa, mistä ei ole ollut mitään käytännön hyötyä tähän päivään mennessä vuoteen 2010.

Ei muuta, kuin passiiviset vuositulot pyörimään kertaluonteisia satojen ja tonnien kerta-bulletteja (kerta-laakit, bullet = Talous/Pankki – maailman termi kertasuoritukselle) uunohtamatta uden firman tilille!

Vasemmistoliiton luottamustehtävä

Tammikuun lopussa Vasemmistoliiton puoluehallitus äänesti minut Vasemmistoliiton -pienyrittäjyys-työryhmän jäseneksi. Työryhmän tehtävänä olisi päivittää puolueemme pienyrittäjyys -ohjelmaa yhteistyössä eduskunnan työryhmien ja muiden relevanttien sidosryhmien kanssa ja tehdä avauksia julkisessa keskustelussa liittyen pienyrittäjyyteen.

Tämä poliittinen tehtävä on ensimmäinen lajiaan, joka on hoidettavanani ja aion aktivoitua siinä kunnolla antaen oman panokseni kohdistaen kannanottojani punavihreästä näkökulmasta epäkohtiin, joita pienyrittäjyydessä on tämän heten kotimaisessa poliittisessa keskustelussa ja lainsäädännössä.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki eduskuntavaalien alla puhui mm. A-Studion vaalikeskustelussa sitä, että ensimmäinen työntekijä pitäisi saada palkattua vähemmällä byrokratialla töihin. Olen samaa mieltä Paavon kanssa, vaikka asiantuntijat ovat todenneet, että ensimmäisen työntekijän halvemmalla ja vähemmällä byrokratialla töihin palkkaaminen ei nostaisi Suomen työllisyysastetta mitenkään merkittävästi. Totta on kuitenkin se, että jos ajattelee pientä yhden hengen yritystä, elinkeinoharjoittajaa, tai yhden henkilön mikro-Osakeyhtiötä, jos aita olisi matalampi palkata kaveri töihin mahdollisesti helpommin ja ehkä valtion tuella, on mikro- ja yksilötasolla ajateltuna molempien ihmisten elämänlaadun kannalta sillä parantava vaikutus.

No, tuo on vain yksi asioista tuo ensimmäisen kaverin töihin helpommin ja edullisemmin palkkaamisen asia, on niitä paljon muitakin, mitä olen seurannut itsekin opinnäytetyön teknologian pohjalta toimien 1,5 aktiivisena elinkeinoharjoittajana, ja mitä seuraan lähipiirissä ja keskustelen pienyrittäjien kanssa ongelmista, ja arjesta, mitä pienyrittäjyyden riippakiviä Suomessa vuonna 2020 on.

Mikäli ei löydy töitä, mahdollisesti myös soveltuva koulutus mutta osaamista ja intoa koko-aikaiseen, osa-aikaiseen tai kuntouttavaan työtoiminaan olisi, omasta kokemuksesetani voin kertoa, että päivät ilman tuottavan työn tekemistä, joka luo päivärytmiä elämään, ongelmat usein kasaantuu ja syntyy moni-ongelmaisuutta ja syrjäytymistä yhteiskunnasta, mikä ei ole kenenkään edun, eikä vähiten valtion talouden kehityksen kannalta positiivinen asia. Ketään ei saa jättää yksin!

Itsellänikin on lähipiirissä monta tradenomi-opiskelijakaveria, jotka ovat joko työttöminä työnhakijoina TE-keskuksen pyöritäessä työmarkkinatuella ilmaistyöpaikoissa, jotta työllisyysluvut eivät näyttäisi totuutta kehnouden osalta, jotka olisivat ihan valmiita työelämään, mutta oman alan töitä ei vain saa Varsinais-Suomen aluelta. Lisäksi osa tradenomi-opiskelijakavereistani, jotka ovat aloittaneet ja valmistuneet kanssani samaan aikaan, ovat aivan oman amatti-osaamisen ja mielenkiinnon ja koulutuksen kannalta täysin muissa töissä, eikä sekään palvele yleisen hyvinvoinnin edistymistä.

Kesätöiden hakua

Helmikuu alkoi, ja taas on se aika vuodesta, kun yritykset ja julkisyhteisöt hakevat kesätyöntekijöitä. Tulin pistäneeksi hakemuksen Bayerin IT-osastolle tänne kotikaupunkiini Turkuun sekä Turun ja Kaarinan seurakuntaan Kärsämäen hautausmaalle hautojen hoitajaksi ja muihin avustaviin pihatöihin.

Ihmisen pitää tehdä tuottavaa työtä, jotta kansantalous pyörii: Bruttokansantuote BKT pysyy ennallaan noin joukon yksilötasolla, ja tarpeeksi moni kun tajuaa tehdä sitä, se nousee. Suomi ilman duunareita ei pyöri ja Suomen talous ei pyörisi.

Linkedin-profiilin päivitystä

Tänään käytin tovin aikaani Linkedin-profiilini päivittämiseen ajan tasalle, kun Turun Sivistystoimen minulle tarjoama pesti Työväen opiston tietotekniikka-kouluttajan meni vähän reisille, kun osallistujamäärä jäi alle minimin.

Päivitin yleiskuvauksen, ja nostin ykköskokemuksekseni poliittisen ”urani”, tai edesottamukseni rakkaassa kotikaupungissani Turussa otsikoiden sen ”Political Personality in Turku”.

https://www.linkedin.com/in/jere-sumell-51b008a5

Poliittinen luottamustehtävä

Vasemmistoliitto uutisoi 30.01.2020 uusien työryhmien kokoonpanot. Itse sain hakemukseni läpi pienyrittäjyys-työryhmässä, ja aion ottaa kunnialla luottamuspestin vastaan toimien aktiivisena pienyrittäjyys-asioissa ryhmän jäsenenä.

Työryhmä tekee julkisia avauksia yrittäjyyteen liittyen, sekä päivittää puolueemme pienyrittäjyys-ohjelmaa.

16.varasija ja tammikuun kurssi-opettajuus vaakalaudalla

Aiemmin bloggasin tähän tradenomi-blogiini, että työllistyin Turun suomenkielisen työväen opistoon tietotekniikka-kouluttajaksi, mutta takaporttina olisi minimimäärä osallistujia kurssille, ja näyttää aika nihkeältä näin pari yötä ennen jouluaattoa sekin pesti. Näköjään ihmiset eivät ole kiinnostuneet ottamaan haltuun harrastebloggausta?


Edellinen postaukseni koski tavoitteitani suorittaa MBA-tutkinto projektijohtamisesta. Viime haussa olin varasijalla 23. koskien ”Yritystoiminnan kehittäminen” -linjaa, ja nyt viimeisimmässä polkuopinto-haussa olin varasijalla ”16.” Projektijohtamiseen.
Näyttää siltä, että töitä ei löydy, ja tammikuussa taaskaan juuri mitään elämään sisältöä tuovaa toimintaa tiedossa.

Tähtäimessä Projektijohtamisen MBA-tutkinto Turussa

Huomenna 25.11.2019 alkaakin taas Polkuopinnot-haku Master-YAMK-koulutuksiin Turun Ammattikorkeakouluun tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Kuten olen tehnyt julkisesti selväksi, vielä kiinnostaisi vähintään yksi opinnäytetyö-tutkielma tehdä, ja nyt voi olla paremmat mahdollisuudet päästä sisään, kun olen tammikuusta eteenpäin Turun suomenkielisen työväenopiston opettajana työskentelemässä bloggaus-kurssin tiimoilta.

Master-opinnot suoritetaan työn ohessa, joten voisin hyvin kuluttaa muutaman päivän kuusta luennoilla, ja työvuoroni alkavat joko viiden maissa iltapäivällä, tai seitsemän jälkeen myöhemmin illalla, joten olen täynnä puhkumassa tarmoa ja intoa uuden edessä elämäni tässä vaiheessa.

Työllistyin: Tammikuussa sorvin ääreen!

Olen tässä blogissa kertonut valmistuneena liiketalouden ja hallinnon tradenomina seikkailustani kotimaisilla työmärkkinoiden pyörteissä ja parjannut hieman suomalaisen työllisyyspolitiikan nykytilaa.

Lukion jälkeen kun olin kouluavustajana ala-asteella työmarkkinatuella pitäen hommistani ja saaden ihan positiivisen työtodistuksen, en olisi arvannut, kuinka suuntaviivoja vetävää kehitys voisi olla koulutus-alalla osaltani sen suhteen, mihin aina olen päätynyt: Se tapahtuu taas.

Potisiivinen kokemus jäi myös ammattiharjoittelu-jaksostani Turun seudun TST Ry:ssä kesällä 2015, kun toimisin ATK-kouluttajana kyseisessä järjestössä päätehtävänäni.

Tulin rekrytoituneeksi sisään Turun Työväenopistolle tammikuusta eteenpäin ensi lukukaudeksi ATK-kouluttajana, tulen vetämään kyseisessä yleissivistävässä, kaikille avoimessa kurssi-opistossa ”Harrastebloggaus tutuksi” -kurssia ja minulle maksetaan siitä ihan palkkaakin. Hienoa! Uskoakseni en olisi saanut tätä työtilaisuutta toteutumaan ilman tradenomi-opintojani ja suuntautumistani yleisen liiketalouden puolella oikeastaan yksin omaan tietojenkäsittelyn saralle.

Nyt loppuvuoteni kuluu odotellen tammikuuta, kun pääsee sorvin ääreen mielenkiintoisten ja palkitsevien tehtävien pariin työskentelemään ihmisten parissa ja olemaan vuorovaikutuksessa ihmisten kesken.

Loppuvuoteni kuluu samaa rataa, mitä nyt viimeiset pari kuukautta on kulunut, eli katson 2-4 elokuvaa DVD:ltä tai Blu-Ray -levyltä päivässä, pelaan tietokoneella ja Nintendo Wii U:lla Super Mario World 3d.tä. En kaipaa elämääni tällä hetkellä sen ihmeempää, olen tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseeni, kun ei tarvitse stressata tällä hetkellä ainakaan päivittäisen työnhaun suhteen.

Olen viime aikoina katsonut monia tositapahtumiiin perustuvia sota-elokuvia, ja kauhua on tullut katsottua, no, täytyy myöntää, että enemmän amerikkalaista B-luokan kauhua, mutta yksi kaksi parempaakin Hollywood-kauhu-skeneen kuuluvaa rainaa olen katsonut. Amerikassa valmistettu B-Kauhu-elokuva genre ei omaa kohderyhmässään minun kaltaistani maailmantapa ihmettelijää, ja nörttiä, ja japanilaiset tekevät kauhuakin miellyttävämmällä tavalla.

Pitkään olemme jo elänneet keskellä digitaalisaatioon siirtymä-vaihetta, ja aluksi, kun kivijalka-videovuokraamo Videofirma Makuuni lopetti kanta-liikkenei, ja oikeastaan kaikki kivijajlkaliikkeensä Turusta, jossa olin kanta-asiakkaana yhdessä niistä seuraten Blu-Ray-uutuuksia, harmitti, mutta ei juuri enää, koska minulla riittää katsottavaa tällä hetkellä ja kirppareillta ja Huutonetistä ja Turun Videodivarista saa edullisesti katseltavaa, jos katseltava loppuu kesken: Mielestäni 0,50-3 euroa ei ole paljon elokuvalevystä, kun sitten sen voi katsoa moneen kertaan, ja pidän fyysisistä tuotteista. En tiedä, onko elokuva-levy-keräilyssäni jotain alkukantaista mieskäyttäytymistä tyylillä ”metsästäjä-keräilijä”, joka on ihmisen historian vanhin ammatti. Jonkun piti ensin tehdä tuottavaa työtä, että yhteisö sai tyydytettyä nälän tarpeen.

Olenko tuleva Tradesoft Oy:n web-kehittäjä?

Pistin pitkästä aikaa uuden työhakemuksen vetämään parhaiten koulutustani vastaavaan työpaikkaan ohjelmistokehittäjäksi, vaikka valmistuinkin yleisen liiketalouden ja hallinnon tradenomiksi.

Tradesoft Oy omaa Turun Yliopistonkadulla kivijalkaliikkeen, ja työpositio sijaitsisi siellä. Yrityksessä on TE-keskuksen työpaikkailmoituksen mukaan paikka Web-devaajalle PHP/MySQL/HTML5/CSS3/JavaScript (JQuery)/Excel -tekniikoita hallitsevalle ohjelmoijalle verkkokaupan kehitystöissä. Myös myyntitöihin on mahdollisuus, joskaan siihen ei kriteerini täyty, sillä myyntipuolelle oli ehdoton vaatimus airsoft -aseiden vankka tuntemus ja harrastaneisuus.

Voisin hyvin kuvitella koodaavani jopa JavaScriptiä/PHP:tä työkseni 2700-3000 euron kuukausipalkalla, vaikka se voi olla välillä kenkkumaista: Toisaalta, eihän töissä kuulukaan olla kivaa, ja isänikin totesi juteltuani hänen kanssaan, että eihän töissä koskaan kivaa olekaan ja sitä tehdään vain rahan ja elannon ansaitsemisen tähden, vapaa-aika on sitten erikseen, ja vielä kun sinkku itsekin olen, olisi rahaa vapaa-ajan käyttöön vapaammin, jos työllistyisi. Voin raportoida myöhemmin, kun rekrytointiprosessi etenee, pääsenkö edes haastatteluun asti.