My Killer Application to Wapice LTD

My primary channel for searching next job is Linkedin Job Board at the moment.

Yesterday I found interesting classfield where Wapice LTD is looking for mobile and software developer for Android app developement. I sent my Killer application for that position.

Wapice LTD Headquarters is located on Turku University Campus area and I have not discovered all the backgrouds for that IT-company but it looks like a some kind of start-up -enterprise. That’s no matter for me what type of Limited Liability Company Wapice LTD is if get hired in my stakeholding role would be ordinary employee positioning as ”Mobile Developer” with monthly regular wage and paycheck paid for me. I was early -bird Applicant meaning I was seventh applicant in the history since this classfield release couple of weeks ago.

Company’s website and working language is English-way but that’s no problem for me. I’m enthusiastic for using Professional English at the field of Technology and thirsty to discover more and more till the End when it comes down to Language. My Technology-related English is better in Spoken but I success very well for Written issues too.

Hopefully Wapice LTD Human Resource Chief contacts me appealing for my English-written application toward recruiting action or I’m happy if it makes any infuelce on her. Recruirement form gave me automatic response directed website as an answer after pushing ”Send” -button where I was told that they contanct me as soon as possible.

Application to Management and Financical assistant position

After all these over three long years since my graduation on February 2017 at TUAS B.B.A-degree Program there was open position classfield at the Emplyement Office board.

I applied for Administavive assistant including co-work with the Management and Finance -branches at Company named Greenstep Oy.

I told them my Linkedin -profile and missing half a year valid and relevant working experience before I legally can enroll in Master Studies in Business and Administration MBA -degree program. Told my experience with simple accounting experience with small-sized enterprises and clearly said I’m taking it seriously when it comes down at the Business.

Hopefully my application made confidece sense among with Greenstep recruiters. If I get this position my working dress code is my pinstripe type of cut of men’s jacket. I’m familiar with it and feeling self-concisiouness grow higher during waering it. There has no been lot of use my pinstripe -blazer recently.

Hain Turun Kaupungille tietokoneohjelmoijaksi

Reilut kolme vuotta valmistumisesta, enkä vieläkään ole työllistynyt kotikaupungissani Turussa oman alani tehtäviin.

Tulin hakeneeksi aiemmin ”Digipore” -nimellä kulkeneeseen hankkeeseen, joka toimii uusimmassa haussa 2020 nimikkeellä nimellä ”CodePoint”, joka on Turun Kaupungin Työtukikeskuksen organisoima ja koordinoima hanke työllistää IT-alan osaajia, tällä kertaa tietokone-ohjelmoijia 8 kuukauden mittaiseen työpestiin joko palkallisina, oppisopimuksella tai ehkä jollain muullakin sopimusmuodolla

Haastattelut ovat juhannukseen mennessä, ja jos rekrytoituu hankkeeseen, työpesti alkaisi heinäkuun lopussa.

Viime kerralla ensimmäisen kerran järjestetty ”DigiPore” -hankkeeseen rekryhaku oli meneillä, otin sinne yhteyttä, mutta ikäni puolesta olin liian vanha ottamaan osaa. Tässä CodePoint -hankkeessa ei ole ikärajaa: On mahdollista, että hakija on yli 31-vuotias, mutta pitäisi mahdollisesti olla työttömänä työnhakijana ollut 200 päivää työmarkkinatuella TE-keskuksen asiakaslistoilla, tämä kriteeri ei osaltani täyty.

Uskoisin, että paluu työelämään, kun lievä masentumiseni vuonna 2007 ajoi minut ulos TE-keskuksen ja sosiaalitoimiston palveluista, voisi olla mahdollista tämän CodePoint -hankkeen kautta, kun olen toipunut jo, vaikkakin toipuminen lievästä masennuksesta kesti jotakuinkin 5 vuotta.

Hain myös alkuvuodesta tammikuussa Kärsämäen hautausmaalle kesäksi tekemään pihatöitä,mutta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä ei ole kuulunut mitään, joten ehkä sinnekään sitten en päässyt ensi kesäksi tekemään tuottavaa työtä. Yksi puolittain vireillä oleva paikka on vielä Paattisilla Alitalon Marja -luomumansikkatila, johon kysyin mansikanpoimijaksi pääsyä kesäksi, nyt kun ulkomaalaiset mansikanpoimijat eivät pääse kesäksi Suomeen ahertamaan.

Toukokuun lopussa odotan yhteydenottoa eräältä turkulaiselta visuaalisen viestinnän tuotantoyhtiöltä, kun hain töitä sieltäkin, kun tämä Corona-case on sekoittanut monet työnhaku, tai -rekrytointi -suunnitelmat, sieltä tienneet itsekään vielä kesän kuvioita sen tarkemmin, kun maaliskuun lopussa lähestyin heitä.

Huomenna 04.05.2020 tai alkuviikosta kuitenkin pitäisi tulla tieto, pääsenkö Turun AMK medianomi, elokuva -linjan valintakokeisiin palauttamieni ennakkovalintatehtävien perusteella. Nekin lienee etänä järjestettävät?

Valintakokeisiin menen kesäkuun alussa, tai otan etänä osaa, miten ne sitten järjestetäänkään, mutta jos pääsen CodePoint -hankkeeseen ohjelmoijaksi Turun kaupungin leipiin, unohdan koulutuksen toistaiseksi, ja hankin puuttuvat 0,5 vuotta työkokemusta alaltani, ja haen sitten MBA-tutkintoon seuraavassa yhteishaussa.

Uusi mikro-osakeyhtiö valmistelun asteella

Eilen sunnuntaina käytin aikaani iltapäivästä tekstinkäsittelyn parissa, kun loin aiemmin suullisen aie-keskustelun pohjalta saamani tarjous-ehdotuksen pohjalta alustavan aie-kirjeen sekä myynti-sopimus-luonnoksen luomiseen ja kirjoittamiseen pohjanani tyhjät Word-asiakirjat.

Lähetin eilen sunnuntaina saman tien aie-pohjustus-kirjeen potentiaaliselle prospektille, eli mahdolliselle tulevalle ensimmäiselle asiakkaalleni, vaikka posti lähtee vasta Turun Runosmäessä iltapäivästä maanantaina iltapäivästä heti neljän maissa maailmalle iltapäivästä ensimmäisen kerran viikon aloittaen postikulun maanantaina. Jalat ja farkut kastui Dennis -myrskyn runnellessa dallaamistani kohden K-Runoksen ruokakaupan eteisaulassa olevaa yleistä postilaatikkoa, joka tyhjennettiin ensimmäistä kertaa viikosta tänään neljän maissa maanantaina iltapäivästä, kun postikaan ei enää ole lakossa ja SDP:n Antti Rinne sai sotkut selvitetyksi.

Sain myyntisopimus-luonnoksen valmiiksi järjestelmän toimittajan, eli minun vastuu-rajauslausekkeita myöden melko helposti kirjoiteuksi, ja lähetän sähköpostitse myyntisopimus-luonnoksen mahdollisen tulevan asiakkaani sähköpostiin tämän juristin tarkasteltavaksi, jos hän ottaa täkystäni vaarin.

Jos saan kirjallisen vahvistuksen tilaukseen Turun alueella toimivalta aiemmin suulliselta pohjalta keskustellen kyseiseltä logistiikka-alalla toimivalta yritykseltä, perustan uuden osakeyhtiön järjestelmän toimitusta ja ylläpitoa varten. En tee hyväntekeväisyyttä, siitä on jo tarpeeksi kokemusta Paavo Lipposen hallituksen aikakaudelta, kun pitkien karenssien jälkeen lukion päätyttyä TE-keskus pyöritti ilmaistyöpaikoissa ja koulutuksissa, mistä ei ole ollut mitään käytännön hyötyä tähän päivään mennessä vuoteen 2010.

Ei muuta, kuin passiiviset vuositulot pyörimään kertaluonteisia satojen ja tonnien kerta-bulletteja (kerta-laakit, bullet = Talous/Pankki – maailman termi kertasuoritukselle) uunohtamatta uden firman tilille!

Vasemmistoliiton luottamustehtävä

Tammikuun lopussa Vasemmistoliiton puoluehallitus äänesti minut Vasemmistoliiton -pienyrittäjyys-työryhmän jäseneksi. Työryhmän tehtävänä olisi päivittää puolueemme pienyrittäjyys -ohjelmaa yhteistyössä eduskunnan työryhmien ja muiden relevanttien sidosryhmien kanssa ja tehdä avauksia julkisessa keskustelussa liittyen pienyrittäjyyteen.

Tämä poliittinen tehtävä on ensimmäinen lajiaan, joka on hoidettavanani ja aion aktivoitua siinä kunnolla antaen oman panokseni kohdistaen kannanottojani punavihreästä näkökulmasta epäkohtiin, joita pienyrittäjyydessä on tämän heten kotimaisessa poliittisessa keskustelussa ja lainsäädännössä.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki eduskuntavaalien alla puhui mm. A-Studion vaalikeskustelussa sitä, että ensimmäinen työntekijä pitäisi saada palkattua vähemmällä byrokratialla töihin. Olen samaa mieltä Paavon kanssa, vaikka asiantuntijat ovat todenneet, että ensimmäisen työntekijän halvemmalla ja vähemmällä byrokratialla töihin palkkaaminen ei nostaisi Suomen työllisyysastetta mitenkään merkittävästi. Totta on kuitenkin se, että jos ajattelee pientä yhden hengen yritystä, elinkeinoharjoittajaa, tai yhden henkilön mikro-Osakeyhtiötä, jos aita olisi matalampi palkata kaveri töihin mahdollisesti helpommin ja ehkä valtion tuella, on mikro- ja yksilötasolla ajateltuna molempien ihmisten elämänlaadun kannalta sillä parantava vaikutus.

No, tuo on vain yksi asioista tuo ensimmäisen kaverin töihin helpommin ja edullisemmin palkkaamisen asia, on niitä paljon muitakin, mitä olen seurannut itsekin opinnäytetyön teknologian pohjalta toimien 1,5 aktiivisena elinkeinoharjoittajana, ja mitä seuraan lähipiirissä ja keskustelen pienyrittäjien kanssa ongelmista, ja arjesta, mitä pienyrittäjyyden riippakiviä Suomessa vuonna 2020 on.

Mikäli ei löydy töitä, mahdollisesti myös soveltuva koulutus mutta osaamista ja intoa koko-aikaiseen, osa-aikaiseen tai kuntouttavaan työtoiminaan olisi, omasta kokemuksesetani voin kertoa, että päivät ilman tuottavan työn tekemistä, joka luo päivärytmiä elämään, ongelmat usein kasaantuu ja syntyy moni-ongelmaisuutta ja syrjäytymistä yhteiskunnasta, mikä ei ole kenenkään edun, eikä vähiten valtion talouden kehityksen kannalta positiivinen asia. Ketään ei saa jättää yksin!

Itsellänikin on lähipiirissä monta tradenomi-opiskelijakaveria, jotka ovat joko työttöminä työnhakijoina TE-keskuksen pyöritäessä työmarkkinatuella ilmaistyöpaikoissa, jotta työllisyysluvut eivät näyttäisi totuutta kehnouden osalta, jotka olisivat ihan valmiita työelämään, mutta oman alan töitä ei vain saa Varsinais-Suomen aluelta. Lisäksi osa tradenomi-opiskelijakavereistani, jotka ovat aloittaneet ja valmistuneet kanssani samaan aikaan, ovat aivan oman amatti-osaamisen ja mielenkiinnon ja koulutuksen kannalta täysin muissa töissä, eikä sekään palvele yleisen hyvinvoinnin edistymistä.

Kesätöiden hakua

Helmikuu alkoi, ja taas on se aika vuodesta, kun yritykset ja julkisyhteisöt hakevat kesätyöntekijöitä. Tulin pistäneeksi hakemuksen Bayerin IT-osastolle tänne kotikaupunkiini Turkuun sekä Turun ja Kaarinan seurakuntaan Kärsämäen hautausmaalle hautojen hoitajaksi ja muihin avustaviin pihatöihin.

Ihmisen pitää tehdä tuottavaa työtä, jotta kansantalous pyörii: Bruttokansantuote BKT pysyy ennallaan noin joukon yksilötasolla, ja tarpeeksi moni kun tajuaa tehdä sitä, se nousee. Suomi ilman duunareita ei pyöri ja Suomen talous ei pyörisi.

Linkedin-profiilin päivitystä

Tänään käytin tovin aikaani Linkedin-profiilini päivittämiseen ajan tasalle, kun Turun Sivistystoimen minulle tarjoama pesti Työväen opiston tietotekniikka-kouluttajan meni vähän reisille, kun osallistujamäärä jäi alle minimin.

Päivitin yleiskuvauksen, ja nostin ykköskokemuksekseni poliittisen ”urani”, tai edesottamukseni rakkaassa kotikaupungissani Turussa otsikoiden sen ”Political Personality in Turku”.

https://www.linkedin.com/in/jere-sumell-51b008a5

Poliittinen luottamustehtävä

Vasemmistoliitto uutisoi 30.01.2020 uusien työryhmien kokoonpanot. Itse sain hakemukseni läpi pienyrittäjyys-työryhmässä, ja aion ottaa kunnialla luottamuspestin vastaan toimien aktiivisena pienyrittäjyys-asioissa ryhmän jäsenenä.

Työryhmä tekee julkisia avauksia yrittäjyyteen liittyen, sekä päivittää puolueemme pienyrittäjyys-ohjelmaa.

16.varasija ja tammikuun kurssi-opettajuus vaakalaudalla

Aiemmin bloggasin tähän tradenomi-blogiini, että työllistyin Turun suomenkielisen työväen opistoon tietotekniikka-kouluttajaksi, mutta takaporttina olisi minimimäärä osallistujia kurssille, ja näyttää aika nihkeältä näin pari yötä ennen jouluaattoa sekin pesti. Näköjään ihmiset eivät ole kiinnostuneet ottamaan haltuun harrastebloggausta?


Edellinen postaukseni koski tavoitteitani suorittaa MBA-tutkinto projektijohtamisesta. Viime haussa olin varasijalla 23. koskien ”Yritystoiminnan kehittäminen” -linjaa, ja nyt viimeisimmässä polkuopinto-haussa olin varasijalla ”16.” Projektijohtamiseen.
Näyttää siltä, että töitä ei löydy, ja tammikuussa taaskaan juuri mitään elämään sisältöä tuovaa toimintaa tiedossa.